CADprofi FAQ Tekniske spørgsmål

Herunder finder du svar på tekniske spørgsmål om CADprofi. 
Finder du ikke svaret er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

I nogle tilfælde skal brugeren have administratorrettigheder for at konfigurere CADprofi til bestemte CAD-programmer på Windows Vista, 7, 8 og senere operativsystemer.

Alle blokke (objekter og symboler) er oprettet med User blok guiden kommando gemmes i følgende mapper: C: \ CADprofi \ Producenter \ Working_folder og C: \ CADprofi \ Producenter \ Working_symbols .

Alle andre elementer (symboler, linje og vægtyper osv.) Gemmes i mappen C: \ CADprofi \ UserData .

C: \ CADprofi – det er standardinstallationsmappen til programmet.

Efter installation af et CP-Producent-program kan brugeren opdage, at CADprofi-menuen mangler. For at gendanne den fulde programfunktionalitet skal du køre CADprofi-konfigurationsprogrammet og vælge CADprofi / CP-symbolerne og derefter klikke på knappen Konfigurer CAD .

 
 

Mulige årsager:

  1. Dit CAD-program er muligvis ikke kompatibelt med CADprofi. Kontroller listen over kompatible CAD-programmer . Hvis dit program er på listen, er det muligt manuelt at konfigurere CAD-programmet .
  2. Efter installationen er dit CAD-program ikke kørt mindst en gang. I dette tilfælde skal du køre dit CAD-program, takket være hvilke de relevante poster i Windows-registreringsdatabasen tilføjes. Kør derefter igen CADprofi-konfigurationsprogrammet .
  3. CADprofi-programmet er i en ældre version (offentliggjort før frigivelsen af ​​dit basis-CAD-program). I dette tilfælde anbefaler vi at købe en CADprofi-opdatering .

CADprofi har et meget stort indhold, inklusive mange nationale og internationale standarder, fabrikantbiblioteker osv. Mange standarder og biblioteker føjes kun til programmet på originalsproget eller oversættes kun til visse sprog. Brugeren kan tilføje sine egne oversættelser eller ændre de eksisterende, takket være dette er det muligt at få specifikationer og beskrivelser på dit eget modersmål. For mere information se venligst onlinehjælpen .

Brugere kan tilføje deres egne symboler eller objekter til programmet ved hjælp af kommandoen Guiden Brugerblok.

Hvis du synes, at CADprofi-biblioteket skal indeholde yderligere symboler eller standarder, så kontakt os .

Ja. CAD-filer, der er tilgængelige på fabrikantens websteder, er for det meste beregnet til designformål og kan bruges af designere (slutbrugere). Af denne grund kan downloadede dwg- og dxf-filer importeres til CADprofi af kommandoen Guiden Brugerblok .

Hvis du mener, at specifikke producentbiblioteker skal integreres med CADprofi, så send disse anmodninger direkte til producenten med forslag om at samarbejde med vores firma og give os tilladelse til at bruge disse materialer i CADprofi.

“Almindeligt” bibliotek indeholder mange almindelige elementer, der bruges i andre biblioteker (f.eks. Motorer, flangeventiler, standardiserede dele osv.). Takket være det “fælles” bibliotek har CADprofi-programmet en meget mindre størrelse.

 

For at opdatere disse komponenter er det “fælles” bibliotek synligt i onlineopdateringssystemet, men fungerer ikke uafhængigt, og det er derfor ikke synligt i kommandoen Produkterbibliotek 

For at løse problemet skal brugeren afbryde CADprofi fra sit CAD-program. For at gøre dette skal du klikke på indstillingen Gendan CAD , der er tilgængelig i dialogboksen til konfigurationsprogrammet. Hvis denne handling ikke er blevet udført før afinstallationen, og der ikke er noget CADprofi-genvejsikon, skal brugeren manuelt køre CpSysReg.exe- filen, der er placeret i den mappe, der var tilbage efter programmet (f.eks. C: \ CADprofi \ XX , hvor XX er nummeret på CADprofi-versionen).


Hvis CADprofi-mappen også allerede er blevet slettet, skal brugeren gøre følgende:

  • I CAD-programmet skal du slette CADprofi-menuen (ved at bruge de relevante tilpasningsmuligheder, der er tilgængelige i CAD-programmet eller ved hjælp af _menuunload / _cuiunload ).
  • Slet cadprofi.lsp-filen i basen CAD-installationsinstallationsmappen og ved hjælp af teksteditoren (f.eks. Windows Notepad) fra den fil, der er ansvarlig for automatisk indlæsning (f.eks. Acad.lsp, icad.lsp, zwcad.lsp, on_start.lsp osv.) fjerne hele linjen, der indeholder følgende sætning: (indlæs ” cadprofi.lsp “).

CADprofi-kommandoer er meget ofte baseret på brugerkoordinatsystemet (UCS) og andre tegneindstillinger. I nogle tilfælde (for det meste i dwg-filer, der er blevet eksporteret fra forskellige CAD-programmer, der ikke fungerer oprindeligt på dwg), kan brugeren opleve problemer med at læse de korrekte koordinater fra CAD-programmet. Den anbefalede løsning er at kopiere alle objekter fra tegningen til en nyoprettet dwg-fil.

Vigtig:

Ved kopiering kan arkindstillingerne, udskrivningsindstillingerne og tekstformater gå tabt. Af denne grund anbefaler vi at kontrollere projektets rigtighed efter at have kopieret elementerne til den nye tegning.

Dette problem er mest almindeligt på bærbare computere, hvor opløsningen kun er 1366×768 pixels. Med udviklingen af ​​CADprofi-applikation har vi antaget, at brugeren vil bruge en større opløsning, hvilket giver et behageligt arbejdsområde, hvilket især anbefales, når man arbejder i grafiske programmer som CAD.

Det er muligt at ændre størrelsen på mange CADprofi-vinduer, men for nogle kommandoer (f.eks. PLC-controllere, skabelonskabeloner, Trapper, tag og andre) er det ikke muligt at ændre dialogvinduesstørrelsen på grund af tekniske grunde. For at løse dette problem anbefaler vi at:

  • Skift skærmen til en større, eller øg skærmopløsningen.
  • Hvis det ikke er muligt at ændre skærmen, er det nødvendigt at aktivere automatisk skjul af Windows-proceslinjen takket være hvilken bruger der kan få et lidt større arbejdsområde.
  • Hvis knappen Indsæt stadig ikke er synlig, kan funktionen af ​​denne knap erstattes ved at dobbeltklikke på elementet (på listen til venstre i dialogboksen) eller i miniaturebilledet (som er synligt øverst på dialogboksen).

Efter opdatering af programmet ved hjælp af onlineopdateringssystemet fra CADprofi-serveren downloades og gemmes filer på disken i specielle undermapper. Disse filer slettes ikke automatisk, fordi de kan bruges til at udføre og opdatere på andre computer-arbejdsstationer (f.eks. I tilfælde af at have flere licenser eller en netværkslicens). Derudover opretter opdateringssystemet kopier af tidligere brugte filer, som undertiden er nyttigt, når du har brug for at gendanne en tidligere version af programmet.

Hvis programopdateringen har været vellykket, og disse filer ikke er nødvendige, kan undermapperne Download og arkiver , som findes i CADprofi-installationsmappen (standard C: \ CADprofi ), slettes.

Hvis brugeren har installeret en ny version af programmet, for eksempel CADprofi 11 og ikke forventer, at han i fremtiden ønsker at vende tilbage til de tidligere udgivelser, kan han slette mappen på disken med de tidligere versioner (f.eks. Undermappe 10.1, 10,0 og ældre).

For at fjerne visse fabrikantbiblioteker skal brugeren slette de tilhørende undermapper fra disken, f.eks. C: \ CADprofi \ Producers \ Xx (hvor Xx er den undermappe, der indeholder det bibliotek, som vi vil fjerne). Efter at have fjernet biblioteket fra disken, er det ikke synligt på fabriksbibliotekets valgskærm, og det vil ikke blive inkluderet i onlineopdateringssystemet.

Strukturen af ​​lag og farver, der bruges i CADprofi-applikationen, er tilpasset den sorte baggrund, hvilket er mindre trættende for brugeren (især når han arbejder i mange timer).

Display – hvis brugeren har en hvid baggrund eller en anden lys (lys) baggrund, anbefaler vi at ændre baggrundsfarven til sort. Der skal foretages ændringer i indstillingerne i dit basis CAD-program.

Udskrivning – for at udskrive mønstre uden behov for at ændre farverne på tegningsbrugeren skal vælge en af ​​de CADprofi-foruddefinerede udskriftsformater:

  • CADprofi Mono-stil, hvor alle farver fra tegningen automatisk konverteres til sort på udskrifter.
  • CADprofi Farve – stil, hvor de fleste af de lyse (lyse) farver på objekter fra tegningen konverteres til sort på udskrifter, mens linjer, rør, kanaler osv. Er trykt i farve.

Varsel:

Hvis CADprofi-udskrivningsformater ikke er synlige i udskrivningsdialogvinduet, skal brugeren manuelt kopiere dem fra C: \ CADprofi \ XX.x \ PlotStyle- mappen (hvor C: \ CADprofi er standard CADprofi-installationsmappen) til den relevante base CAD-programkonfigurationsmappe. Hvis brugeren ikke ønsker eller ikke kan ændre baggrunden i CAD-programmet, kan han permanent ændre farverne på CADprofi-lag ved hjælp af skabelonfilerne normal.dwg eller normal_ic.dwg . I disse filer skal brugeren oprette de ønskede lag og give dem den rigtige farve. Tak til dette vil alle nye tegninger bruge lagdefinitionerne, der er indeholdt i disse skabelonfiler.

For at løse dette problem skal brugeren fjerne og genindlæse CADprofi-menufiler.
For at gøre dette skal du skrive direkte på kommandolinjen, følgende kommandoer:
– CPUMNU (automatisk tømmer CADprofi-menuen)
og
– CPLMNU (indlæser automatisk CADprofi-menuen).

Det er også muligt at bruge CAD-programmets _menuunload (_cuiunload) og _menuload (_cuiload) .

Alle beskrivelser (synlige tekster), der indsættes sammen med CADprofi-objekter, bruger tekstformater, der er permanent tildelt dem. I henhold til de regler, der bruges i CAD-programmer, hvis stilen allerede findes på tegningen, ændres dens definition ikke. Det er derfor muligt at forberede en passende skabelonfil (dwt-fil), der vil indeholde de allerede definerede tekstformater. Deres navne skal være passende med stilnavne, der bruges i CADprofi-objekter. Indstilling af skabelonen som standard vil medføre, at hver nyoprettede tegning har et komplet sæt typetekster, der er tilpasset brugerens behov.

En anden løsning er at forberede “Drawing standard”, dvs. – normal.dwg eller normal_ic.dwg, fil, der automatisk indlæses, hver gang bruger starter CADprofi eller når han åbner tegninger. Som standard er normale.dwg- og normal_ic.dwg- filer placeret i C: \ CADprofi \ Xx \ General \ Blocks. Læs mere…

I dette tilfælde skal du kontrollere, om du har rettigheder til at skrive i den mappe, hvor du installerede CADprofi. Hvis ikke, skal du tildele de relevante tilladelser.
Dette problem kan også opstå, hvis der opstod en fejl, da brugeren downloadede filer. I dette tilfælde skal du slette Download- mappen i hovedprogrammappen (standard er C: \ CADprofi ) og køre igen onlineopdateringssystemet . Den ultimative løsning er at bruge de installationsfiler, der er tilgængelige på vores websted:
– installationsfil uden fabrikantens biblioteker ,
– installationsfil med fabrikantens biblioteker .

Tekniske spørgsmål

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Når du først starter BricsCAD V17 , kontrollerer programmet, om det er muligt at kopiere indstillinger fra de foregående programversioner. Dette forhindrer den korrekte konfiguration af CADprofi . Dette problem kan løses på to måder:

I – Opret en ny brugerprofil.

1. Kør programmet BricsCAD V17 .
2. Fra menuen Funktioner vælg indstillingen Brugerprofilhåndtering.
3. Opret en ny profil i ledervinduet med ethvert navn, vælg den som aktuel og kør BricsCAD V17 igen.
4. Opret i programmet en ny tegning og luk den.
5. Kør CADprofi-konfigurationsprogrammet . Nu skal BricsCAD V17 være synlig der, og du kan konfigurere det med CADprofi .

II – Rediger Windows-systemregistret.

1. Kør regedit-kommandoen fra Windows Start- menuen.
2. Find mappen HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Bricsys \ Bricscad \ i registervinduet, og slett mappen V17 eller V17x64 (til 64-bit version).
3. Kør BricsCAD V17, og vælg indstillingen Nej i dialogvinduet, der giver mulighed for at kopiere indstillinger.
4. Opret i programmet en ny tegning og luk den.
5. Kør CADprofi-konfigurationsprogrammet . Nu skal BricsCAD V17 være synlig der, og du kan konfigurere det med CADprofi .

Dette problem er relateret til manglende evne til at ændre værdien af ​​den relevante post i Windows-registreringsdatabasen.
Den eneste mulighed for at reparere det er den manuelle redigering. Sådan gør du:
1. Åbn systemregistreringsvinduet ved at skrive regedit i Windows .
2. I registertræet skal du udvide HKEY_CURRENT_USER- grenen og derefter Software> CADprofi> LibraryBib> Indstillinger .
3. I den åbne gren skal du dobbeltklikke på RunCpDllArx og ændre dens værdi til 0. Bekræft derefter med OK-knappen.
4. Når du har udført denne handling, kan du lukke registereditorvinduet og starte installationsprocessen i programopdateringsvinduet.